Produktgrupper
Tidskriften Kurage
Våra böcker

Inkludera

Pris: 220,00 kr
Bandtyp: Kartonnage
Antal sidor: 254
ISBN: 87003-05-9
Utgivningsdatum: 20150609
Språk: Svenska
Upplaga: 1
Formgivare: Matell, Louise
Sjöström, Jakob
Författare: Ohlsson Sandahl, Frida
Redaktör: Elmqvist, Cecilia

Om Inkludera

”Inkludera – jämställdhet och hbtq i organisationen” handlar om rättighetsarbete i ideella organisationer. Arbetet för inkludering är en del av en förenings organisationsutveckling och den här boken är framtagen för att hjälpa föreningslivet att vidga perspektiven så att fler känner sig inkluderade och kan ta del av verksamheten. Rättighetsarbete handlar inte om att ta bort olikheter – det handlar om att addera möjligheter och att säkerställa mänskliga rättigheter.

Inkludera fokuserar på inkludering utifrån jämställdhet, könsidentitet och
sexualitet och utgår från normer och hur de välkomnar eller utesluter människor från verksamheten. Läsaren introduceras till bakgrund, olika inriktningar och fakta om ämnen som heteronormer, kön, genus, jämställdhet, feminism och hbtq. Genomgående finns tips på hur ideella organisationer kan arbeta vidare med frågorna. Boken innehåller en omfattande ordlista som förklarar begrepp och vägleder läsaren genom boken. Ordlistan kan också fungera som ett stöd i det fortsatta rättighetsarbetet.

Boken ger verktyg och inspiration till de som är i början av arbetet,
samtidigt ger den fördjupad kunskap till de som vill utvecklas och bli ännu bättre på sitt jämställdhetsarbete eller med sin inkluderande kommunikation.
Inkludera

Levereras inom 1-2 vardagar.Andra som köpt denna produkt köpte även:

Förtroendevald
Förtroendevald
Pris: 199,00 kr
Idealistas AB - Logga