Produktgrupper
Ordlistor för grundskolan
Ordlistor för gymnasiet
Odigital app

10-pack Ordlistor - grundpaket för lärarnas professionella språk Ny version! Reviderad 2017

Pris: 1 150,00 kr
Bandtyp: Limbunden
Antal sidor: 80
ISBN: 314007A
Utgivningsdatum: 20180205
Språk: Svenska
Upplaga: 2


Ordlistor – grundpaket för lärarnas professionella språk är reviderad 2017 med anledning av att både läroplanen för grundskolan reviderats samt att Skolverket gett ut ett nytt stödmaterial under 2017. Ordlistan innehåller nu även kunskapskrav för åk 1, Modersmål utom nationella minoritetsspråk samt Modersmål som nationellt minoritetsspråk.

Vår första version, som släpptes 2009, såldes i cirka 32 000 exemplar. År 2011 släppte vi en ny version, baserad på Lgr11, som hittills har sålts i cirka 48 000 exemplar.

Ordlistorna innehåller fraser laddade med ett formativt förhållningssätt. Tanken med fraserna i ordlistorna är att de i kombination med varandra kan användas både för att beskriva vad eleven kan, vad eleven behöver utveckla och hur detta kan stimuleras. Om man kombinerar en skalfras ur det första stycket med en av kärnfraserna så blir det en beskrivning av vad eleven kan. Om man istället kombinerar en av skalfraserna ur det andra stycket i ordlistan med en av kärnfraserna så blir det istället en beskrivning av elevens utvecklingsmöjligheter. I detta fall är det viktigt att också fylla i en av de utvecklande skalfraserna för att beskriva hur eleven kan utvecklas.

Ordlistorna gör att fokus flyttas från att beskriva personliga egenskaper till att istället bedöma det som ska bedömas i varje ämne enligt läroplanens uppdrag och Skolverkets allmänna råd. Fraserna i ordlistorna är formulerade för att stödja ett formativt förhållningssätt och öka likvärdigheten i de bedömningar som ges till elever och vårdnadshavare vid utvecklingssamtalen.

Ordlistorna kan användas i befintligt skick samt vidareutvecklas av varje skola/kommun. Ordlistorna levereras som häfte och som modul i vår lärplattform InfoMentor.

Ordlistor – grundpaket för lärarnas professionella språk levereras i paket med 10 stycken i varje.
10-pack Ordlistor - grundpaket för lärarnas professionella språk Ny version! Reviderad 2017
Välj antal: Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Hämta presentation för denna artikelAndra som köpt denna produkt köpte även:

Odigital App för lärare och rektor i grundskolan
Odigital App för lärare och rektor i
Pris: 20,00 kr
Minsta köp 10 st.
Odigital App för lärare och rektor i gymnasiet
Odigital App för lärare och rektor i
Pris: 20,00 kr
Minsta köp 10 st.
InfoMentor P.O.D.B AB - Logga