Hem- och konsumentkunskap åk 7-9 Lärarhandledning

Pris: 600,00 kr
Bandtyp: Spiral
Antal sidor: 248
ISBN: 7306-988-5
Utgivningsdatum: 20160822
Språk: Svenska
Upplaga: 0
Författare: Sjöholm, Eva
Hjalmarsson, Anette
Arvidsson, Kenneth


Interskols Hem- och konsumentkunskapsläromedel följer kursplanens syfte, centrala innehåll och kunskapskrav enligt lgr 11.
Vårt "nya" Hem- och konsumentkunskapsläromedel som kom ut i maj 2016, är i grunden reviderad med nya texter, recept och bilder. Läromedlet fick ett väldigt positivt mottagande av landets hem- och konsumentkunskapslärare, vilket resulterade i att en ny tilltryckning måste göras redan i oktober 2016. Då kompletterades läromedlet med SLV:s nya bilder på tallriksmodellen, vilket var ett önskemål från er lärare.
Läromedlet trycks normalt om årligen och då gör vi uppdateringar så att läromedlet är helt up to date vid varje nytryckning.
Vi vill gärna uppmärksamma dig på att "Hållbar utveckling" som är ett eget kapitel i boken, också genomsyrar läromedlets övriga kapitel. "Tips för hälsan och miljön" är exempel på ett återkommande tema som kontinuerligt ger eleverna perspektiv på hälsa, miljö och hållbar utveckling.
Vi vill också betona att alla recepten i HK-boken är provlagade av flera elever på olika skolor.

Lärarhandledningen
Här finns kompletterande elevmaterial, som olika mallar för att kunna motivera sina val, sin arbetsprocess och sitt resultat, samt stöd- och skrivmallar som hjälper eleven att komma vidare i sina resonemang. Dessutom finns olika diskussionsfrågor, enkäter, arbetsuppgifter och frågor med facit, allt kopplat till kursplanen i hem- och konsumentkunskap.

HUVUDINNEHÅLL
Kursplan och kunskapskrav Lgr 11
Skolverketskommentarmaterial
Mallar för bedömning och skrivmallar
Sedan fördelas olika typer av uppgifter, minns du frågor med facit och kommentarer på de olika huvudavsnitten med referens till elevboken:
1. Mat måltider och hälsa
2. Miljö och livsstil
3. Konsumtion och ekonomi
4. Arbeta i köket
Hem- och konsumentkunskap åk 7-9 Lärarhandledning
Välj antal: Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.Andra som köpt denna produkt köpte även:

Interskol - Logga