Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

capensis logotyp

Naturkunskap 1b uppl 2

Naturkunskap 1b uppl 2

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 100,00 kr
Bandtyp: Inbunden
Antal sidor: 240
ISBN: 85887-14-9
Utgivningsdatum: 2018-09-04
Språk: Svenska
Upplaga: 2
Författare: Theng, Lars
Martens, Ingrid


Läromedlet för kursen Naturkunskap 1b behandlar de fyra ämnesområdena hållbar utveckling, celler och bioteknik, människans sexualitet samt hälsa och livsstil.
I boken betonas naturvetenskapens roll i samhället. Varje kapitel avslutas med arbetsuppgifter där kunskaper som förvärvas utgör utgångspunkten för diskussioner kring aktuella samhällsfrågor. Hållbar utveckling är ett ämnesområde som i första hand tar upp frågor om ekosystem, resursutnyttjande och energiförsörjning. Klimatförändringar och annan påverkan på ekosystem diskuteras i relation till hur människan utnyttjar olika ekosystemtjänster.
Kapitlet om celler och bioteknik beskriver viktiga framsteg inom genetik och cellbiologi. Exempel på tillämpningar tas upp inom stamcellsforskning, genteknik och kriminalteknik. Etiska förhållningssätt diskuteras. Ämnesområdet om människans sexualitet handlar om mycket mer än det biologiska könet och tar upp aspekter från flera andra ämnen som till exempel psykologi, medicin och historia. Inom området hälsa ligger fokus på livsstilens betydelse för hälsan, i synnerhet avseende fysisk aktivitet, kost och droger.
Länk till förlagets sida
https://www.capensis.se/Nk/Naturkunskap.html