Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

capensis logotyp

Religionskunskap 4-6 grundbok rev

Religionskunskap 4-6 grundbok rev

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 175,00 kr
Bandtyp: Hardback
Antal sidor: 126
ISBN: 85887-97-2
Utgivningsdatum: 20211109
Språk: Svenska
Författare: Mikael Engström
Ulrika Enkvist Wallmark


Religionskunskap 4 - 6 grundbok är reviderad utifrån det centrala innehållet i mellanstadiets kursplan för religionskunskap i Lgr22. Boken är skriven utifrån Capensis tre vikt­iga principer.

1. Att konkretisera det centrala innehållet
Vår ambition med boken är att konkretisera det centrala innehållet som står i kursplanen. Det är det som undervisningen i religionskunskap ska behandla.

2. En tydlig struktur
Bokens kapitel är grupperade efter kursplanens tre kunskapsområden. Kapitelrubrikerna är mer eller mindre ordagrant hämtade från kursplanens centrala
innehåll. 

3. Enkelt att förstå
I boken används ett begränsat antal nya begrepp, vilket gör det enklare för eleverna att i ett första skede se olika sammanhang. De nya begreppen används återkommande i brödtext, bildtext och grafik. I slutet av varje kapitel finns dessutom en lista med de viktigaste begreppen förklarade ytterligare en gång.

Övningsbok
Till grundboken finns också en övningsbok. I den ges möjlighet att repetera och fördjupa grund­bokens innehåll och ställas inför komplexa frågeställningar. Här finns även diagnoser som hjälper elever och lärare att bedöma kunskapsutvecklingen.