fundo logotyp

DNA - kunskapens källa

DNA - kunskapens källa
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 98,00 kr
Bandtyp: Häftad
Antal sidor: 311
ISBN: 975584-6-4
Utgivningsdatum: 20170921
Språk: Svenska
Upplaga: 1
Författare: Erlandsson, Rikard


Äntligen en populärvetenskaplig bok som på svenska går igenom grunderna i hur DNA fungerar. Hur ärvs DNA och vad kan DNA användas till? Vad är fakta och när övertolkas informationen som ett DNA-test levererar?



Rikard Erlandsson har arbetat med DNA och medicinsk forskning i 30 år. Här går han igenom vad en DNA-analys kan berätta. Med utgångspunkt i sitt eget DNA går han igenom hur ursprung, släktskap, egenskaper och sjukdomar kan analyseras. Han tar även upp hur DNA används i kriminaltekniska sammanhang för att bli en ovärderlig del i en juridisk beviskedja.



Idag lovas idealvikt och optimala träningsråd med hjälp av DNA-analyser som säljs via nätet, både av svenska och utländska företag. Men kan dessa löften verkligen hållas och vad anser våra myndigheter om den här verksamheten? Boken tar även upp en del av de etiska dilemman man kan ställas inför när frågan om ett DNA-test kommer upp.



Ett syfte med boken är att försöka lägga grunden för en bredare diskussion om DNA. Hur kommer den nya kunskapen att förändra samhället och synen på människan? Kommer kunskap om DNA att göra vården mer eller mindre jämlik?



Den kan även användas i undervisning från gymnasiet och uppåt.



Här kan du läsa innehållsförteckning och förord. (öppnas i nytt fönster)