Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

laraforlag logotyp

Hela världen är på plats : konsulaten i Göteborg / the conslar corps in Gothenburg

Hela världen är på plats : konsulaten i Göteborg / the conslar corps in Gothenburg

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 150,00 kr
Bandtyp: Bok
Antal sidor: 239
ISBN: 85597-22-2
Utgivningsdatum: 20101012
Språk: Svenska
Upplaga: 1
Formgivare: Wiberg, Totte
Fotograf: Berg, Håkan
Författare: Carlsson, Lars O.
Andersson, Ulf
Översättare: Marsden, Bianca


Beskrivning: Göteborg är en internationell handels- och mötesplats. I boken Hela världen är på plats beskrivs staden Göteborgs historiska och ekonomiska utveckling ur ett unikt och spännande perspektiv.
Färgstarka konsuler har genom alla tider starkt bidragit till utvecklingen av stadens affärsliv. Flera av dessa har också haft en stor betydelse när det gäller såväl export som import. Boken ger intressanta upplysningar om denna krets av utvalda personer.
Initiativet till boken har tagits av Konsulära Kåren i Göteborg, som låtit Ulf Andersson, förste arkivarie på Landsarkivet i Göteborg, ta fram namn på samtliga konsuler och konsulat från stadens tidiga år fram till våra dagar. Det är första gången ett sådant dokument sammanställts och nu presenteras. Göteborgsförfattaren Lars O. Carlsson beskriver på ett överskådligt sätt den internationella handelsstadens utveckling och presenterar kåserande porträtt över några utvalda konsuler.
Spännande fakta varvas med roliga anekdoter om exempelvis Karin Boyes farfar, som var Preussens konsul, om William Widgery Thomas Jr, som var en sann Sverigevän från Amerika, om konsul Jonas Alströmer, som introducerade potatisen i Sverige och hur en av Frankrikes första konsuler i Göteborg, J. A. Fournier, aktivt bidrog till att Bernadotte valdes till svensk tronföljare.
Boken ger svar på många intressanta frågor, men väcker också nya funderingar, exempelvis om alla livsöden som döljer sig bakom konsulernas namn och befattningar.