naforlag logotyp

Utblick - Samhällskunskap 7-9

Utblick - Samhällskunskap 7-9

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 379,00 kr
Bandtyp: Häftad
Antal sidor: 324
ISBN: 88229-57-1
Utgivningsdatum: 20210405
Språk: Svenska
Upplaga: 1
Formgivare: Schelé, Karolina
Författare: Eriksson, Johan


Utblick samhällskunskap 7 – 9 strävar efter engagemang och aktivitet, både i klassrummet och utanför. Elevboken bjuder in till diskussion om vår tids stora frågor. Det handlar bland annat om klimatet, digitaliseringen, globaliseringen och ideologiska värden som frihet, rättvisa och solidaritet.


Bokens lättlästa texter bygger upp elevernas ordförråd och faktakunskaper med hjälp av tydligt definierade nyckelbegrepp. Informationsgrafik, foton och modeller förstärker genomgående textens budskap. I slutet av varje kapitel finns sammanfattningar och instuderingsfrågor.


Genom läromedlets övningar och uppdrag får eleverna argumentera, analysera, undersöka, presentera och på andra sätt använda sina nyvunna faktakunskaper. Övningarna fördjupar elevernas förståelse av ämnets centrala innehåll och stärker de förmågor som alla behöver för att kunna delta i samhällslivet, påverka och hävda sina rättigheter.


Läromedlet följer Skolverkets nya kursplan som gäller från juli 2022 och är anpassat så att det även fungerar med den tidigare kursplanen.


Ett fylligt extramaterial med lärarguide finns på naforlag.se/utblick