naforlag logotyp

Romeo och Julia - Klassuppsättning (25)

Romeo och Julia - Klassuppsättning (25)

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 1 499,00 kr
Bandtyp: Häftad
ISBN: 88229-92-2
Utgivningsdatum: 20210907
Språk: Svenska
Upplaga: 1
Författare: Eriksson, Johan
Illustratör: Dahl, Sebastian


Vill ni läsa verkligt hållbara berättelser? Historier så starka att de redan har hundratals år på nacken? Texter som rymmer både klassisk bildning, humor, romantik och action? Bjud in Romeo och Julia, Don Quijote och Snödrottningen till klassrummet!

Evergreens är NA förlags nya serie med litteraturhistoriska klassiker, tolkade och anpassade för dagens unga läsare. Böckerna kan läsas fristående eller användas som ett mer komplett läromedel i svenska.

Nytolkningar med bibehållen grundkänsla Böckerna är skrivna av skönlitterära författare, som har kortat ned och målgruppsanpassat texterna, men samtidigt strävat efter att bibehålla originalverkens handling och grundkänsla. I slutet av böckerna finns efterord med lite fakta om författaren, samt en tidslinje och en karta som sätter in berättelsen i dess litteraturhistoriska sammanhang.

Böckerna är indelade i 12 – 15 kapitel, lagom långa för en veckas läsläxa. Tillsammans täcker alltså de tre titlarna ungefär ett läsårs ”veckoläsning”. Generöst och anpassningsbart webbstöd På webben finns lärarhandledning, läsläxor, ordlistor, illustrationer ur böckerna och olika typövningar. Genom webbstödet kan ni på ett systematiskt sätt träna lässtrategier, ordförståelse, stavning och eget skrivande i olika genrer. Hela läromedlet är byggt så att ni täcka in syften, centralt innehåll och kunskapskrav som anges i kursplanen för svenskämnet, årskurserna 4 – 6.

Allt webbstöd är CC-licensierat, vilket betyder att du som lärare kan anpassa och utveckla mallar, övningar och läxor efter just dina behov. Du kan dela ut material och uppgifter direkt från vår webb, eller kopiera över materialet till er egen lärplattform.