Produktgrupper
Alla kurser
Hela sortimentet

Entreprenörskap - utveckling av företagande Fakta o Uppgifter

Pris: 503,00 kr
Bandtyp: Häftad
Antal sidor: 272
ISBN: 9789147116263
Utgivningsdatum: 20130918
Språk: Svenska
Upplaga: 2
Författare: Ekström, Cege
Fagerfjäll, Ronald
Jansson, Carina


Pristagare i tidningen Entreprenörskaps genomgång av alla svenska läroböcker i ämnet! Hur kommer nya företag till? Vad driver en nyföretagare och entreprenör? Vad ligger bakom utvecklingen av nya företag och produkter? Vad behöver man kunna beträffande företagande, ekonomi och projektarbete för att starta och driva företag?

Läs mer
Entreprenörskap - Utveckling av företagande handlar om att kunna ta initiativ, ta ansvar och vara kreativ. Egenskaper som kännetecknar flertalet företagsentreprenörer. Boken innehåller moment som ska utveckla läsarens entreprenöriella medvetenhet och handlande, bl.a. genom att planera, genomföra och utvärdera projekt. Den innehåller också moment i grundläggande företagande och företagsekonomi och hur ett projekt ska planeras uttryckt i ekonomiska termer.
Kombinerad fakta- och uppgiftsbok
Boken innehåller väl avvägda faktaavsnitt med insprängda praktiska exempel och korta reportage ”Inifrån företaget”. Dessutom speglas svensk entreprenörshistoria i ett antal fylliga porträtt av kända entreprenörer och företag. Där finns också lite svensk utvecklingshistoria kring specifika branscher. Övningsuppgifter av olika slag samt stöd för eget projektarbete uppmanar till egen aktivitet. Förslag till lösningar finns i häftet Kommentarer & lösningar.
Bred användning!
Entreprenörskap - Utveckling av företagande är avsedd för olika typer av kurser inom entreprenörskap och företagande såsom Entreprenörskap och Entreprenörskap och företagande men även för Företagsekonomi 1.. Materialet kan också användas för att exempelvis driva Ung Företagsamhet (UF).
Det finns också en lärarhandledning med planeringsförslag för olika kurser, metodiska tips, OH-bilder (inkl PPT) och både extra- och provuppgifter.
Boken finns inläst hos Inläsningstjänst.

Om författarna
Cege Ekström, ekonom och lärare inom kvalificerad yrkesutbildning (KY) och välkänd läroboksförfattare. Ronald Fagerfjäll, ledarskribent på Dagens Industri och författare till böcker om svenskt näringsliv. Carina Jansson, ingenjör, ekonom och gymnasielärare. Alla tre har arbetat med företagande i olika former.

Entreprenörskap - utveckling av företagande Fakta o Uppgifter

Levereras inom 1-2 vardagar.Andra som köpt denna produkt köpte även:

NTI-skolan - Logga