siu logotyp

Föräldrar för framgång – Sätt guldkant på ditt barns idrottsupplevelse

Föräldrar för framgång – Sätt guldkant på ditt barns idrottsupplevelse

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 141,00 kr
Bandtyp: Danskt band
ISBN: 7557-544-5
Utgivningsdatum: 20210521
Språk: Svenska
Författare: Sundberg, Barbro


Många unga idrottare slutar tidigt med sin sport. Ofta beror det på att de känner prestationsångest och tappar lusten. Här spelar tränarna en stor roll, men även du som förälder är mycket viktig för ditt barns idrottsutövande. Det gäller att peppa utan att pressa.

Barbro Sundberg, mental tränare och coach, har under lång tid engagerat sig i ledares och föräldrars betydelse för idrottande barn och ungdomar. Ofta missförstår föräldrar hur viktig deras roll är och kan i många fall driva sina barn för hårt.

I Föräldrar för framgång ger Barbro exempel på vinnande föräldrabeteende. Boken innehåller bland annat intervjuer med 18 idrottsstjärnor om deras relation till sina föräldrar under uppväxten och den tidiga idrottskarriären, blanda andra Tina Thörner, Ralf Edström och Anders Limpar.

Läsaren får inblick i vad som ligger till grund för ett framgångsrikt idrottande hos barn och unga, som inte nödvändigtvis måste leda till medaljer, men som definitivt skapar en känsla av att idrott är kul!


Barbro Sundberg är född 1956 i Göteborg, bor i Stenungsund och driver företaget Personal Wellcare. Hon är utbildad till idrottslärare vid Gymnastik och Idrottshögskolan och Mental Sports Trainer och ICC-Coach vid Skandinaviska Ledarhögskolan i Örebro. Barbro har lång erfarenhet som mental tränare, coach, motionsledare, idrottslärare och ledarskapsutbildare, och har även arbetat bland annat som massör och kostrådgivare. Hon är flitigt anlitad som föreläsare och expert kring hälsofrågor och har synts bland annat i tv-program som Solens Mat, Aspegren Mitt i Maten och Emmas Kök. Föräldrar för framgång är Barbro Sundbergs andra bok om idrott för föräldrar och ledare.