tukanlaromedel logotyp

Nova Blixt: Husbygge pågår

Nova Blixt: Husbygge pågår

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 48,00 kr
Bandtyp: Inbunden
Antal sidor: 24
ISBN: 88955-26-5
Språk: Svenska
Författare: Lisa Rajan


Tack vare en magisk kista får Nova och Alva Blixt möjlighet att prova på olika yrken som t.ex. veterinär, astronaut, kock och brandman. De sveps iväg på äventyr där de ställs inför utmaningar och problem som ska lösas. Serien är tänkt att inspirera till samtal och arbete kring yrkesroller, men uppmuntrar också till att fantisera om vad man vill bli när man blir stor.

Längst bak i böckerna finns tips och frågor kring innehållet, ord och begrepp samt förslag på aktiviteter. På vår hemsida finns lärarhandledningar med fler diskussionsfrågor och uppgifter ni kan göra i klassen innan, under och efter läsning.

Böckerna passar bra att läsa i åk 2-3. Nova är lite yngre än Alva och böckerna om henne innehåller lite mindre text.

Cement och tegelstenar på rad … Dani hade aldrig trott att en linjal skulle betyda att hon skulle få vara med och bygga hus. Ska hon kunna mäta sig med de andra på byggarbetsplatsen?

Nova hittar en linjal i leksakskistan och hamnar i ett äventyr på en byggarbetsplats. Hon behöver linjalen när hon ska mura rakt. Sedan stöter hon på en familj vars barn är rullstolsburet och som verkar ledsna när de tittar på ett av husen. Detta leder till en diskussion kring hur husen kan anpassas för att bli mer tillgängliga och Nova får användning för linjalen igen.