tukanlaromedel logotyp

Matglädje: Hem- och konsumentkunskap för åk 6

Matglädje: Hem- och konsumentkunskap för åk 6

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 68,00 kr
Bandtyp: Häftad
Antal sidor: 64
ISBN: 89801-15-8
Utgivningsdatum: 20231130
Språk: Svenska
Upplaga: 1


Matglädje är särskilt framtagen utifrån Lgr22 för undervisningen i hem- och konsumentkunskap i åk 6. Här får eleverna lära sig om grunderna i matlagning och bakning samt undersöka och diskutera frågor kring ekonomi, miljö och hälsa. Alla recept och uppgifter kan anpassas utifrån de förutsättningar som gäller på skolan. Matglädje är en elevbok som eleverna får med sig som en egen kokbok med goda recept som de kan återvända till och laga igen.

Boken består av tre delar:

Laga mat innehåller sex enkla och goda recept: kyckling i curry, rotfruktsgryta, pasta al forno, potatis- och purjolökssoppa, fisksoppa och lövbiffsgryta. Recepten är noggrant utvalda, med fina bilder och tydliga steg-för-steg-instruktioner, tips för specialkost och klimatsmarta val, samt uppgifter och utvärderingsfrågor.

Baka innehåller sex smarriga recept på bakverk, godis och mellanmål: äppelpaj, kladdkaka, rischoklad, grahamsbullar, banoffeepaj och rabarberpaj.

Fakta innehåller lättillgängliga texter och uppgifter där eleverna får lära sig om näringslära, privatekonomi och hushållssysslor som att diska, städa och tvätta.