laraforlag logotyp

Årstidsresan / Lärarhandledning (bok + digital, pdf)

Årstidsresan / Lärarhandledning (bok + digital, pdf)

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 369,94 kr
Bandtyp: Hybridprodukt
Antal sidor: 0
ISBN: 87139-47-5
Utgivningsdatum: 20140101
Språk: Svenska


Årstidsresan Lärarhandhandledning är en grundlig handledning för det omfattande materialet Årstidsresan Paket. Handledningen består dels av ett tryckt häfte och dels av pdf-filer. Häftet innehåller en beskrivning av den pedagogiska metoden i materialet och beskrivningar av de olika delarna i Årstidsresan samt hur dessa används. Där finns också förslag på en årsplanering för pedagoger att jobba efter.

Bland pdf-filerna finns förslag på Utematematik, Estetisk verksamhet och Hemkunskap samt på 24 olika temalektioner. Därtill finns kopieringsunderlag av bl.a. handalfabetet och tecknade siffror. Generella tips på hur undervisning kan bedrivas utomhus ingår också. Du får tillgång till pdf:erna i 12 månader under vilka du kan välja att skriva ut och/eller spara ner det till din dator.

Om serien Årstidsresan
Årstidsresan är ett stort material som består av böcker, spel, övningsblad, planscher och lektionsplaneringar. När läromedlet används i sin helhet tar det upp alla centrala delar ut kursplanen för de elever som läser ämnesområden inom den anpassade grundskolan. Den stora friheten i materialet gör att olika lärare kan använda det på olika sätt.

I Årstidsresan får eleven följa och arbeta med att se förändringarna bland djur och natur i samband med årstiderna. Detta tematiska arbetssätt ger en grund för ett lustfyllt lärande. Eleverna får den konkretisering, variation och upprepning i undervisningen som behövs för att kunskaperna ska befästas. Materialet innehåller mycket bilder vilket är viktigt för de tänkta eleverna. Bilderna genomsyrar hela arbetet och känns igen i såväl matteövningar och övningsblad som faktahäften, lottospel osv.

Det är möjligt att köpa och använda enstaka delar av läromedlet så som endast storböcker, lottospel eller övningsblad. Vissa övningsblad ur kopieringsunderlaget säljs även i form av övningshäften. Häftena passar bra för dig som behöver materialet endast till en eller ett par elever på skolan.

Detta ingår i Årstidsresan paket:
  • 12 illustrerade storböcker
  • 12 filmer baserade på storböckerna (12 månaders licens)
  • Omfattande lottospel med bild, text och tecken
  • Årstidsplanscher
  • 500 sidor färdighetsövningar (pdf för fri utskrift)
  • 2 000 sidor matematikövningar (pdf för fri utskrift)
  • Lärarhandledning
  • 4 lärarhäften
  • Kompletterande lärarmaterial
  • Årstidsresan Online (12 månaders licens)

För vem?
Årstidsresan vänder sig till elever inom den anpassade grundskolan men passar också bra för barn i förskoleklass. Årstidsresan paket fungerar som basläromedel för de elever som läser ämnesområden inom den anpassade grundskolan. Hela eller delar av Årstidsresans material är också lämpligt för undervisning i den övriga anpassade grundskolan, samt i förskola och förskoleklass.

Köp av digitalt material
Skollicens 12 mån, obegränsat antal användare. Vid köp skickas ett mail med inloggningsuppgifterna till den adress som uppgavs vid beställningen. Adress till inloggningssidan är www.laraonline.se. Vid framtida köp av andra läromedel som distribueras via LäraOnline används samma lärarinloggning. Förvara därför inloggningsuppgifterna på ett sådant sätt att alla berörda lärare på skolan har åtkomst till dessa.