Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

laraforlag logotyp

Öppna dörren till svenska språket - Djur och växter

Öppna dörren till svenska språket - Djur och växter

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 84,00 kr
Bandtyp: Häftad
Antal sidor: 28
ISBN: 87139-94-9
Utgivningsdatum: 20150408
Språk: Svenska
Upplaga: 1


Den femte övningsboken av 5 i serien “Öppna dörren för svenska språket”. Innehåller varierande övningar och texter för inlärandet av viktiga ord och enkla fraser. Boken är luftigt formgivna och har mycket bilder för att underlätta förståelsen.

Öppna dörren till svenska språket – Djur och växter är den femte delen i “Öppna dörren till svenska språket” som är en serie nybörjarböcker i svenska. Till övningsböckerna finns en lärarhandledning som pdf, med tips, undervisningsförslag, bilder samt ett antal diktamen till varje bok som säljes separat.
Materialets delar är:
- Presentation och kläder
- Skolan
- Kroppen,
- Hemmet
- Djur och växter.
”Öppna dörren till svenska språket” innehåller ord och fraser inom dessa teman. På sidorna finns fyra till sex bilder med orden i singular och plural. Fraser, nyttiga under skoldagen, att memorera och meningar att läsa och skriva. Eleverna färglägger vissa avsnitt. Målet är att eleverna ska veta vad bilderna heter på svenska och de läs- och skrivkunniga ska kunna stava orden. Eleverna ska också kunna använda orden i sitt tal.
Serien är speciellt avsedd för elever utan några kunskaper i svenska språket. Det ska säkerställa att eleverna får med sig så många svenska ord och enkla meningar som möjligt inför sina fortsatta studier. De ska sätta svenska ord på de kunskaper de har med sig och samtidigt fortsätta inlärningen på det nya språket. Genom många bilder, underlättas förståelsen. Texterna följer temainnehållet och kan ofta illustreras med gester och bilder eller genom att slå upp orden i lexikon.

Passar för nyanlända elever i åldern 6–10 år. Lämpligt inom svenska som andraspråk och kan användas av elever helt utan förkunskaper i svenska språket.