laraforlag logotyp

I tiden, digital (elevlicens 12 mån)

I tiden, digital (elevlicens 12 mån)

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 175,00 kr
ISBN: 88309-88-4
Utgivningsdatum: 20170901
Språk: Svenska
Författare: Jonasson, Jeanette
Jonasson, Marcus


I tiden Digital är den digitala och interaktiva versionen av vårt basläromedel i historia, I tiden – en tidsresa. Boken följer tonåringen Astrid, som ger sig ut på en tidsresa för att lära sig mer om historien. Läromedlet är strukturerat med utgångspunkt i den europeiska epokindelningen.

Utmärkande drag för olika epoker liksom viktiga händelser i Sverige och omvärlden behandlas kortfattat och med ett mycket enkelt språk. I det digitala materialet går det att lyssna på all text samtidigt som du läser. Frågor besvaras direkt i den digitala boken.

I tiden
I tiden finns både som ett digitalt läromedel och som en läsebok. Till materialet finns även en lärarwebb, som säljs separat. Den innehåller en lärarhandledning samt inläsning av all text i boken. I lärarwebben finns frågor indelade i tre nivåer till alla avsnitt i läroboken. De enklaste är flervalsfrågor och de svåraste uppmuntrar eleven till egen reflektion. Lärarwebben innehåller även ett antal fördjupningstexter i PDF-format.

Som komplement till I tiden finns en serie med åtta småböcker som behandlar historiska förändringsprocesser. I dessa häften berättas om hur olika fenomen har förändrats genom historien – allt från skriftens till pengarnas och sophanteringens utveckling.

För vem?
Innehållet utgår från den anpassade gymnasieskolans kursplan i historia men material passar även vissa elever i grundskolans och den anpassade grundskolans sista årskurser.

Köp av digitalt material
Elevlicens 12 mån. Vid köp skickas ett mail med inloggningsuppgifter till LäraOnline - Lära förlags plattform för digitala material. Mailet skickas till den adress som uppgavs vid beställningen. Plattformen hittas på www.laraonline.se. Inloggningsuppgifterna ger kunden åtkomst till alla köpta läromedel som distribueras via LäraOnline. Skolor bör därför förvara uppgifterna på ett sådant sätt att alla berörda lärare har åtkomst till dem.