Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

laraforlag logotyp

Vatten kortlek

Vatten kortlek

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 88,40 kr
ISBN: 88951-62-5
Utgivningsdatum: 2020
Språk: Svenska
Författare: Rosenblad, Nina


Vatten är en kortlek som ingår i läromedelsserien Mönster och strukturer i naturen. Kortleken består av kortpar med ord och bild på begrepp som berör vatten, vattnets olika former, kretslopp och användning i vardagen. På det ena kortet i varje par är ordet skrivet med versaler och på det andra med gemener. Kortleken kan bland annat användas för spelen ”Finns i sjön”, ”Löjliga familjerna” och ”Memory”.

En närmare beskrivning av kortleken samt spelregler finns i lärarhandledningen ”Vatten – handledning”


Läromedelsserien "Mönster och strukturer i naturen"

Läromedelsserien Mönster och strukturer i naturen ger elever med intellektuell funktionsnedsättning konkret och strukturerad kunskap om de naturvetenskapliga sammanhangen och mönstren i naturen.

Serien är indelad i följande arbetsområden:
- Djur och växter
- Rymden
- Vatten
- Årstider och väder

Till varje arbetsområde finns:
- 2-5 arbetsböcker
- Ett digitalt övningsprogram, vars innehåll motsvarar det i arbetsböckerna.
- 1-4 kortlekar
- 1 lärarhandledning med tillhörande kopieringsunderlag samt lättlästa texter

Kortleken Vatten ingår i området "Vatten".

Om eleven arbetar med något/några material från varje arbetsområde kommer eleven att gå igenom alla punkter i det centrala innehållet för kunskapsområdet "Mönster och strukturer i naturen" i kursplanen för grundsärskolans åk 1-6. Eleven kommer också arbeta med relevanta delar ur ytterligare två kunskapsområden: "Metoder och arbetssätt" samt "Ämnesspecifika begrepp".

Resterande delar av kursplanen täcks av Lära förlags läromedelsserier Naturvetenskap i vardagen (2019) och Kropp och hälsa (planerad utgivning 2021).


För vem?

Serien Mönster och strukturer i naturen passar elever i grundsärskolan, inklusive vissa elever i träningsskolan. Materialet passar också bra för elever i gymnasiesärskola och Lärvux i behov av material på motsvarande kunskapsnivå. Hela serien är åldersneutral i såväl innehåll som formgivning och bildspråk.

Tillsammans med läromedelsserierna Naturvetenskap i vardagen och Kropp och hälsa (planerad utgivning 2021) utgör serien Mönster och strukturer i naturen ett komplett basläromedel för grundsärskolans åk 1-6.