Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

laraforlag logotyp

Jämställdhetsboken

Jämställdhetsboken

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 68,00 kr
Bandtyp: Häftad
Antal sidor: 16
ISBN: 88951-91-5
Språk: Svenska
Författare: Bjelvenfeldt, Vija
Nymansson, Margareta
Illustratör: Törmä, Hillevi


JÄMSTÄLLDHETSBOKEN förklarar begreppet jämställdhet på en mycket enkel nivå, och öppnar upp för en diskussion om vad jämställdhet innebär i praktiken, genom enkla och konkreta exempel.

Oskar och Elin bor ihop, men det är mest Elin som städar. Ester och Amina får mindre lön än sina arbetskompisar Abdi och Said. Edvin vill gå klädd i kjol, men hans mamma förbjuder honom. Veras killkompisar vill inte ha med tjejer när de ska spela fotboll. Elias får vara ute längre på kvällen än sin storasyster Lina.

OM SERIEN SEX & SÅNT
Jämställdhetsboken ingår i serien Sex & sånt. I serien ingår 16 småböcker som behandlar ämnen kring sex, relationer och samtycke på en mycket enkel nivå. Flera av böckerna är skrivna
som sociala berättelser. De är enkla att förstå och att identifiera sig med. Bilderna är tydliga och realistiska.

LÄRARHANDLEDNING
Till serien finns en lärarhandledning i PDF-form, som innehåller diskussionsfrågor för de olika böckerna i serien och förslag på svar. Du ladda ner lärarhandledningen gratis på www.laraonline.se (markera ”visa gratismaterial” och filtrera på ämne). Ingen inloggning behövs för att hämta gratismaterial.

FÖR VEM?
Serien Sex & sånt passar elever i anpassad grund- och gymnasieskola inklusive elever som läser ämnesområden. Jämställdhetsboken passar bäst för elever från högstadieålder och uppåt.