laraforlag logotyp

I tiden - tidsresan

I tiden - tidsresan

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 261,00 kr
Bandtyp: Häftad
Antal sidor: 164
ISBN: 89454-29-3
Utgivningsdatum: 2022
Språk: Svenska
Författare: Jonasson, Jeanette
Jonasson, Marcus


I tiden är ett basläromedel i historia som följer tonåringen Astrid som ger sig ut på en tidsresa för att lära sig mer om historien. Läromedlet är strukturerat med utgångspunkt i den europeiska epokindelningen. Utmärkande drag för olika epoker liksom viktiga händelser i Sverige och omvärlden behandlas kortfattat och med ett mycket enkelt språk.

Om I tiden
Till materialet finns en lärarwebb som säljs separat. Den innehåller en lärarhandledning samt inläsning av all text i boken. I lärarwebben finns frågor indelade i tre nivåer till alla avsnitt i läroboken. De enklaste är flervalsfrågor och de svåraste uppmuntrar eleven till egen reflektion. Lärarwebben innehåller även ett antal fördjupningstexter i PDF-format.

Som komplement till läroboken I tiden finns en serie med åtta småböcker som behandlar historiska förändringsprocesser. I dessa häften berättas om hur olika fenomen har förändrats genom historien – allt från skriftens till pengarnas och sophanteringens utveckling. Läromedlet I tiden finns också som ett digitalt, interaktivt läromedel med all text inläst.

För vem?
Innehållet utgår från den anpassade gymnasieskolans kursplan i historia men material passar även vissa elever i grundskolans och den anpassade grundskolans sista årskurser.

Läromedlet reviderades 2022 och innehåller nu också fördjupningstexter till varje kapitel för de elever som vill läsa mer.