Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

laraforlag logotyp

Att leva - tillsammans i världen (3)

Att leva - tillsammans i världen (3)

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 99,00 kr
Bandtyp: Häftad
Antal sidor: 64
ISBN: 89454-58-3
Utgivningsdatum: 20230216
Språk: Svenska
Författare: Ankh, Catrin


Att leva - tillsammans i världen är en enkel elevbok om förhållandet mellan Sverige och andra länder. I boken får vi följa sex elever och deras lärare på lektioner i samhällskunskap. De påhittade klassrumssamtalen förmedlar information i dialogform med humor och personlig prägel. Dialogerna varvas med faktatexter, utdrag ur lättlästa tidningsartiklar och övningar. Boken har lättläst text, tydlig struktur och luftig formgivning.

Boken introducerar skillnaden mellan flykt och immigration, global handel samt samarbeten såväl mellan de nordiska länderna som inom EU och FN. Boken behandlar diskriminering, rättigheter och skyldigheter och hur dessa skyddas i lag. Genom en övning i informationssökning och källkritik får eleverna lära sig om Förintelsen.

SERIEN SAMHÄLLSKUNSKAP
Serien Att leva - Samhällskunskap är lättläst och tydligt basläromedel i samhällskunskap. Serien består av tre arbetsböcker: Att leva - tillsammans i Sverige, Att leva - med politik i vardagen och Att leva - tillsammans i världen. En lärarwebb till varje bok, innehållande handledning i PDF-format, ljudbok och kopieringsunderlag, är planerad. Lärarwebbarna kommer att säljas separat.

FÖR VEM?
Serien är framtagen för den anpassad grundskolans åk 7-9, och täcker det centrala innehåll i kursplanen för samhällsorienterande ämnen som berör samhällsvetenskap. Materialet passar även andra elever i behov att lättläst och tydligt material. Målgrupp för läromedlen anges ingenstans i materialen.

Serien kommer att kompletteras med läromedel av samma typ för ämnena historia, religion och geografi. Materialet respekterar den ämnesindelning som görs i grundskolans kursplan. Det kommer därför att kunna användas i undervisning där elever med inskrivning i anpassad skola är integrerade i grundskoleklasser.