Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

laraforlag logotyp

Kemi hemma

Kemi hemma

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 46,00 kr
Bandtyp: Häftad
ISBN: 89729-00-1
Språk: Svenska


KEMI I HEMMET är en mycket enkel arbetsbok som ingår i läromedelsserien Naturvetenskap i vardagen. Här möter eleven begrepp, bilder och enkla samband som rör kemikalier i olika sammanhang i hemmet. Övningarna består i att dra streck, numrera, ringa in och skriva av och presenteras med återkommande symboler och exempel. Alla nya ord introduceras med bild + ordbild. Övningarna görs direkt i boken.

Arbetsboken är begränsad till 16 sidor för att eleven ska uppleva det möjligt att klara av hela boken. Övningarna är anpassade för att även elever med begränsad läskunnighet ska kunna arbeta delvis självständigt.

OM SERIEN NATURVETENSKAP I VARDAGEN
Läromedelsserien ger elever med intellektuell funktionsnedsättning konkret och strukturerad kunskap om naturvetenskap med relevans för vardagslivet. Till övningsboken finns en lärarhandledning med tillhörande kopieringsunderlag.

Serien är indelad i följande arbetsområden:

- Materials egenskaper

- Källsortering och återvinning

- Energianvändning

- Industrier och verksamheter

- Berättelser sagor och konst

FÖR VEM?
Serien Naturvetenskap i vardagen passar elever i anpassad grundskola. Läromedlen passar också elever i anpassad gymnasieskola och på komvux som anpassad utbildning i behov av material på motsvarande kunskapsnivå. Hela serien är åldersneutral i såväl innehåll som formgivning och bildspråk.