Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

laraforlag logotyp

Begreppskort Att leva - Samhällskunskap

Begreppskort Att leva - Samhällskunskap

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 329,00 kr
Bandtyp: PDF
ISBN: 89729-25-4
Utgivningsdatum: 20240607
Språk: Svenska


Begreppskort Att leva – Samhällskunskap är ett kompletterande elevmaterial till läromedelsserien med samma namn. Begreppskorten passar till elevböckerna Att leva – tillsammans i Sverige, Att leva – med politik i vardagen och Att leva – tillsammans i världen. Korten säljs som utskriftsmaterial, i form av PDF, med skollicens.

På varje kort finns ett ord med tillhörande bild. Bilderna kan fördjupa förståelsen för orden/begreppen och även få eleven att minnas bättre vad hen lärt sig. Korten är indelade efter böckernas kapitel.

Begreppskorten kan användas på flera olika sätt, till exempel som samtalsunderlag. Eleverna jämför, förklarar och/eller diskuterar bilderna. De kan även sortera korten i kategorier utifrån vad kapitlen handlar om. Förslag på diskussionsfrågor och tips på hur korten kan användas finns i lärarhandledningen, som ingår i materialet.

Utvalda områden i böckerna finns även som memory, där begreppskort ska paras ihop. Dessa områden är: Sveriges minoriteter och minoritetspråk, yrken, riksdagspartier samt Nordens länder och huvudstäder.

Klipp ut korten och laminera för bättre hållbarhet.

Om läromedelserien Att leva – Samhällskunskap
Serien Att leva - Samhällskunskap är ett lättläst och tydligt basläromedel i samhällskunskap. Serien består av tre arbetsböcker: Att leva - tillsammans i Sverige, Att leva - med politik i vardagen och Att leva - tillsammans i världen.

Som komplement till materialet finns en lärarwebb som innehåller handledning i PDF-format, ljudböcker och kopieringsunderlag samt begreppskort i form av kopieringsunderlag.

För vem?
Serien är framtagen för den anpassad grundskolans åk 7–9, och täcker det centrala innehåll i kursplanen för samhällsorienterande ämnen som berör samhällsvetenskap. Materialet passar även andra elever i behov att lättläst och tydligt material. Målgrupp för läromedlen anges ingenstans i materialen.

Skollicens
För obegränsat antal användare. Vid köp skickas ett mail med inloggningsuppgifter till LäraOnline - Lära förlags plattform för digitala material. Mailet skickas till den adress som uppgavs vid beställningen. Plattformen hittas på www.laraonline.se. Inloggningsuppgifterna ger kunden åtkomst till alla köpta läromedel som distribueras via LäraOnline. Skolor bör därför förvara uppgifterna på ett sådant sätt att alla berörda lärare har åtkomst till dem.