naforlag logotyp

Kemi 1

Kemi 1

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 389,00 kr
Bandtyp: Häftad
Antal sidor: 297
ISBN: 980247-7-7
Utgivningsdatum: 20150601
Språk: Svenska
Upplaga: 1
Formgivare: AB, Kolossal
Författare: Ehinger, Magnus
Redaktör: Möller, Ragnhild


Kemi 1 är en lärobok för den första kemikursen på gymnasiets naturvetenskapliga program. Den bygger helt på skolverkets kursplan i kemi 1, vilket innebär att den startar i atommodellen och slutar i modern elektrokemi. Stor vikt har också lagts på kemins idéhistoria och dess betydelse för samhällsutvecklingen. Det här gäller inte bara atommodellens framväxt, utan också till exempel stökiometri och elektrokemi. Särskilt kvinnliga kemister lyfts också fram, tillsammans med deras betydande bidrag till kemin.


Trots sitt traditionella upplägg och rika stoff har boken en lättsam och engagerande ton som talar direkt till eleverna. Texten kopplas ihop med exempel från kemin i samhället och dess historiska betydelse, och ger ett gediget perspektiv på kemin som vetenskap.


Boken är skriven för att kunna användas både till egna studier och till lärarledda lektioner. Den bärande pedagogiska idén i boken är att den ska kunna användas tillsammans med flippat klassrum, med exempelvis videogenomgångar på nätet.