Produktgrupper
Alla kurser
Hela sortimentet

Besöksnäring Turism - Arbetsbok

Pris: 225,00 kr
Bandtyp: Häftad
Antal sidor: 132
ISBN: 9789147100309
Utgivningsdatum: 20111101
Språk: Svenska
Upplaga: 1
Författare: Tengling, Monica
Lindmark, Margaretha
Tjörnhammar, Elisabeth
Tjörnhammar, Elisabet


Läromedlet Turism Besöksnäring är framtagen för kursen Besöksnäringen. Genom den strukturerade och välskrivna texten får läsaren en grundläggande orientering i ämnesområdet turism med fokusering på just besöksnäringen.

Läs mer
Vad innebär det att arbeta med turism?
Turism är en växande näring som skapar arbetstillfällen inom rese-, hotell-, konferens- samt restaurangbranschen. För dessa jobb krävs kunskaper om turismens historia, geografi, ekonomiska betydelse samt dess påverkan på miljö och kultur. Man måste också känna till hur branschen är organiserad, hur man ger och söker information samt betydelsen av god service.
I Turism Besöksnäring tillgodoses dessa behov. Boken beskriver turistnäringens olika verksamhetsområden, intressanta och betydelsefulla resmål både nationellt och internationellt samt turismens betydelse för ekonomi och sysselsättning. Eftersom arbete inom turism ställer stora krav på service och servicebeteende i olika sammanhang lyfts även detta fram. Bokens inriktning är i huvudsak mot besöksnäringen, d.v.s. logi, restaurang och aktiviteter.
Boken bygger på den tidigare använda och omtyckta boken Turism Bas. Under revideringen har vi haft den nya ämnesplanen i Besöksnäringen i fokus samt turismens utveckling och trender, allt för att kunna skapa en modern och ämnesplansanpassad lärobok.
Utöver faktaboken finns en arbetsbok och en lärarhandledning med cd. Läromedelspaketet är anpassat till kursen Turism Besöksnäringen (100 p), men kan med fördel också användas som en introduktion i andra turismutbildningar.

Om författarna
Huvudförfattare Monica Tengling är lärare inom turism och marknadsföring och sedan tidigare känd läromedelsförfattare. Margaretha Lindmark och Elisabeth Tjörnhammar är båda lärare i turism och har tidigare skrivit kursplaner inom turism.

Besöksnäring Turism - Arbetsbok

Levereras inom 1-2 vardagar.Andra som köpt denna produkt köpte även:

NTI-skolan - Logga