siu logotyp

En dag i nuet

En dag i nuet

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 120,00 kr
Bandtyp: Paperback
ISBN: 82735-89-3
Utgivningsdatum: 20230110
Carl Johansson


”En dag i nuet” är Kalles dagbok under ett år. Boken som kan kombineras med läsarens egna dagboksanteckningar. Dagboken är skriven med ”automatisk skrift”, där handen skriver utan att styras av det medvetna jaget. Det betyder att Kalle inte vet vad ”han” har skrivit förrän han läser det efteråt.
Boken började skrivas efter att Kalle genomgått en livsförvandling efter många mörka år med droger och kriminalitet. Skrivandet var från början en icke medveten handling som skedde av sig självt samma tid varje morgon och verkade ha syftet att ”skriva av sig” eller ”skriva sig friskt” och på så sätt dokumentera ”skiftet” och den fortsatta utveckling som ”förvandlingen” hade lett fram till.

Dock var innehållet så givande att läsa också för andra människor att när Kalle började lägga in det han skrev på Facebook så hade han snart ett stort antal följare.
När ”Kalle” hade skrivit en sida per dag under ett år kom idén att göra en bok av detta även om en bok på nästan 400 sidor kan verka tung på två sätt. Kalle nämnde då att hans tanke var att bokläsarna precis som hans facebookläsare bara skulle läsa en sida om dagen under ett år och reflektera över den.

Varje dag skulle då innehålla en ny rubrik som innehåll med en avslutande reflektionsruta som också kunde användas för eget dagboksskrivande. För att inte låsa det till bara 2023 så anges datum men utan veckodag.
I denna bok finns alltså två årsdagböcker samlade, Kalles och Din egen. Med tanke på all forskning som gjorts om nyttan med dagboksskrivare så får boken på det sättet ett ytterligare värde.