Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

När boken är slut Idépärm kopieringsunderlag

När boken är slut Idépärm kopieringsunderlag
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 369,00 kr
Bandtyp: Kopieringsunderlag
Antal sidor: 25
ISBN: teng-132
Språk: Svenska
Författare: Balldin, Mona


När våra elever har läst en skönlitterär bok, är det ju brukligt, att de på något sätt recenserar den. De råd som läroböcker ger eleverna när de ska skriva en recension, är vanligen att ange bokens titel och författare, att berätta var och när handlingen utspelar sig, att beskriva några huvudpersoner och att ge boken ett slutomdöme. Men när eleverna har skrivit ett antal sådana recensioner, kan det kanske vara roligt att göra på ett annorlunda sätt.
I När boken är slut ges ett stort antal förslag på hur eleverna kan arbeta med skönlitteratur. Det kan vara uppgifter som handlar om att koppla samman egna erfarenheter med det som boken skildrar, att skriva ett personporträtt, att skriva en insändare med anledning av bokens tema, att skriva en tidningsartikel om någon händelse i boken, att intervjua någon av bokens personer, att låta en av bokens personer skriva några dagbokssidor, att tolka bokens omslagsbild eller någon illustration, att skriva ett brev till författaren eller till en av bokens personer.
När boken är slut är skriven så, att den kan användas som underlag för lärarens genomgångar, eller om eleverna är något äldre, fungera som arbetsbeskrivning. Genom att arbeta med När boken är slut får eleverna god träning inför de nationella proven, där flera av bokens texttyper och arbetsuppgifter brukar återkomma.

IDÉPÄRM / KOPIERINGSUNDERLAG Skolår 4 - 9

27 sidor

Art nr 132………………..…………...369 kr