Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Boken om Sveriges historia - Forntid Medeltid - ARBETSBOK

Boken om Sveriges historia - Forntid Medeltid - ARBETSBOK
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 45,00 kr
Bandtyp: Häftad
Antal sidor: 54
ISBN: teng-476
Utgivningsdatum: 201603
Författare: Tengnäs, Göran


I Boken om SVERIGES HISTORIA får eleverna lära sig mer om hur människor hade det förr i tiden i vårt land.
I arbetsboken får de bl. a. svara på frågor, arbeta med olika tidslinjer, leta reda på fakta i texter, ta ställning till påståenden, jämföra hur det var förr jämfört med idag, samt lösa korsord och ordflätor.
Eleverna får lära dig namn på viktiga historiska kvinnor och män, men även läsa om hur vanliga vuxna och inte minst barn hade det förr i tiden.
De kommer även att lära dig en hel del om olika tidsperioder och händelser i Sveriges historia. När eleverna använder arbetsboken kommer de också att ta del av ett flertal historiska källor.
Denna del av Boken om SVERIGES HISTORIA heter Forntid Medeltid. Eleverna kommer att börja med att läsa om istiden. Därefter får de lära sig en hel del om stenåldern, bronsåldern och järnåldern. Ett större kapitel handlar om hur det var att leva under vikingatiden. Sedan följer ett kapitel som behandlar den tidsperiod som vi kallar för medeltiden.
Där får eleverna läsa om riddare, präster, borgare och bönder, samt hur man började bygga kyrkor, kloster, borgar och städer. SKOLÅR 3 - 8
  
Illustratör: Per-Anders Nilsson, Göran Tengnäs
ARBETSBOK - 54 sidor format A4
Art nr 476…………………..…..….45 kr