bertilohlin logotyp

Klassresan

Klassresan

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 100,00 kr
Bandtyp: Häftad
ISBN: 87985-00-3
Utgivningsdatum: 20150330
Språk: Svenska
Upplaga: 1
Författare: Dahlman, Carolin
Roine, Jesper
Braunerhjelm, Pontus
Garme, Cecilia
Nordebo, Ola
Persson, Mats
Larsson, Marcus
Bohman, Therese
Larsson, Janerik
Redaktör: Krantz, Tobias
Rebas, Karin


Under de senaste åren har miljoner och åter miljoner människor lyfts ur fattigdom. Ny dynamik – ekonomisk, social och politisk – har lett till ett oräkneligt antal klassresor runt om i världen.

Samtidigt förs en intensiv debatt i USA, men också i Europa, om den krympande medelklassen. Ny teknik i en ny global ekonomi förändrar arbetsmarknaden. Traditionella medelklassyrken pressas tillbaka; många försvinner.

Antologin ”Klassresan” är en liberal stridsskrift för social rörlighet. Att det är möjligt att göra klassresor är inte bara viktigt för den enskilda människans frihet – utan också för att samhällen som präglas av social rörlighet är mer rättvisa och anständiga för alla. Samhällen som håller tillbaka människors ambitioner och drivkrafter brukar däremot stagnera.
I Klassresan ger nio skribenter sin syn på vad som krävs för att skapa bättre möjligheter för social rörlighet. Syftet är att ge underlag för en vitalare debatt kring ökad rörlighet och dynamik i samhället.
Klassresan är utgiven på Bertil Ohlin Förlag och skapad genom samarbete mellan Bertil Ohlininstitutet och Studieförbundet Vuxenskolan.