idealistas logotyp

Se långt och hitta rätt - om konsten att utforma mål

Se långt och hitta rätt - om konsten att utforma mål

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 180,00 kr
Bandtyp: Danskt band
Antal sidor: 96
ISBN: 87003-39-4
Utgivningsdatum: 20220321
Språk: Svenska
Författare: Nils Nordung
Nordung, Nils
Nils Nordung,
Illustratör: Nordung, Emma
Redaktör: Wagner, Erik


Bra utformade mål förenklar tänkandet, frigör energi samt stimulerar kreativitet och arbetsglädje. Det ger oss i förlängningen större förutsättningar att göra den skillnad vi vill göra, i både små och stora sammanhang.

Se långt och hitta rätt – om konsten att utforma mål ger grundläggande verktyg för dig som arbetar med mål för att strategiskt rikta och planera verksamheter, projekt eller organisationer.

Bokens första del handlar om själva hantverket att utforma mål. Den inleds med en handledning som beskriver ett knippe frågor som utgör ”verktyg” i arbetet. För att visa hur verktygsfrågorna kan användas följs handledningen av ett exempel, som också bidrar till en fördjupad förståelse av arbetssättet.

Den andra delen förmedlar viktiga reflektioner kring arbete med att utforma mål i en hel organisation. Det följs av ett par metodhandledningar som kan användas för att leda delar i en sådan arbetsprocess.

Boken bygger på praktisk erfarenhet och utvecklingsarbete från en mängd strategiska processer i ideell och offentlig verksamhet de senaste femton åren.

Nils Nordung är organisationskonsult med inriktning på utveckling av strategi, verksamhet, ledarskap och medarbetarskap.