Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

laraforlag logotyp

Bli en läsare: Läs 3, Läsinlärning i 7 steg

Bli en läsare: Läs 3, Läsinlärning i 7 steg

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 105,00 kr
Bandtyp: Häftad
Antal sidor: 48
ISBN: 87139-83-3
Utgivningsdatum: 20140101
Språk: Svenska


Bli en läsare - Läs 3 bygger på metoden ”Läsinlärning i 7 steg” där grundidén är att träna fonemisk medvetenhet och läsinlärning parallellt. Boken innehåller 54 läsövningar, som bland annat innehåller frekventa småord, läsriktningsträning, böjning av substantiv, adjektiv och verb, stavelseträning, vokal- och konsonantförväxlingar, supradentaler och sammansatta ord.

Om serien Bli en läsare
Serien Bli en läsare består av läs- och skrivböcker på tre nivåer, en lärarhandledning, markör- och bokstavskort samt ett digitalt övningsprogram. Bli en läsare är ett heltäckande läsinlärningsmaterial avsett för nyinlärning eller ominlärning.

Materialet börjar med ljuden A, S och L. Därefter presenteras ett språkljud samt tecken i taget och övas grundligt. Läromedlet är ett redskap för att utveckla läsförmågan till läsning med bra flyt och god läsförståelse.

De 7 stegen är:
Steg 1 – Ljudsegmentering
Steg 2 – Ljudsyntes
Steg 3 – Bygga/skriva orden
Steg 4 – Läsa orden
Steg 5 – Samtala om ordens betydelse
Steg 6 – Upprepad läsning
Steg 7 – Hemuppgift

För vem?
Bli en läsare är anpassat för elever på mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi och andra inlärningssvårigheter. Materialet passar även elever i anpassad grundskola, anpassad gymnasieskola, komvux som anpassad utbildning och för Sfi- undervisning.