Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

laraforlag logotyp

HELP Start Lärarhandledning

HELP Start Lärarhandledning

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 458,00 kr
Bandtyp: Spiral
ISBN: 88777-02-7
Utgivningsdatum: 20200101
Språk: Svenska
Upplaga: 1
Författare: Holmberg, Malin


Lärarhandledning till materialet HELP Start med tydliga lektionsplaneringar och pedagogiska tips till hur man bäst använder materialet. Handledningen ingår även i HELP Start Plus paketet.

HELP finns i två versioner: HELP Start och HELP Light. Dessa bygger på samma teoretiska grund och använder sig av samma pedagogik och metod. Det som skiljer dem åt är omfattningen av övningar och progressionstakten. I HELP Start och Light används samma digitala material, men olika böcker. HELP-läromedlen bygger på modern dyslexiforskning och tar hänsyn såväl till vanliga problem i svenska elevers möte med engelskan som de specifika svårigheter dyslexi ofta innebär. Eleven arbetar grundligt och strukturerat med kopplingen mellan bokstäver och ljud i engelskan och ges gott om utrymme för överinlärning. Läromedlen har tydliga lektionsplaner, använder multisensoriska tekniker och innehåller varierade övningar i såväl böcker som självrättande datorprogram. De är roliga, laborativa och ger utrymme för elevens kreativitet och nyfikenhet.

HELP passar elever från ca Åk 5 till vuxna, med svårigheter att läsa och skriva på engelska. HELP Start riktar sig till elever med grav dyslexi, HELP Light till elever med lättare läs- och skrivsvårigheter och Spell Start passar alla elever som behöver träna stavning på engelska.