siu logotyp

Förälskelse

Förälskelse

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 150,00 kr
Bandtyp: Paperback
ISBN: 527-3590-9
Utgivningsdatum: 20231023


Förälskelse och/eller Kärlek
Boken vill visa vägarna till en 3L-(Lycklig-LivsLång) relation som i regel är ett äktenskap som inte slutar med skilsmässa samt visa på skillnaderna mellankärlek och det underbara men farliga tillståndet ”förälskelsen”.
Dessa har tyvärr sammanblandats i språkbruket, på svenska kan t.ex. ”älska” innebära både att känna kärlek till eller ha sex med någon eller engelskans sammanblandning av ”falling in love” (förälskelse) och ”being in love” (kärlek).
Både passionen och förälskelsen har många positiva effekter på både kropp och ”själ” men det boken vill varna för är när förälskelsen kommer vid fel tidpunkt, t.ex. som beslutsunderlag för äktenskap eller används på fel sätt t.ex. i politisk eller religiös fanatism. Det blir också en belastning när förälskelsens drogtillstånd inte bara förvrider perception och verklighetsuppfattning utan också skapar ett beroende med samma negativa effekter som andra beroendeformer.
Boken vill visa att det är kärleken som utgör grunden för ett 3-L äktenskap och att förälskelsen kan vara en extra krydda under den korta tid den varar (”Honeymoon-effekten”) men att äktenskapet ofta slutar i skilsmässa om inte den grundläggande kärleken finns där.
Boken är skriven av fyra författare med stor tidigare bokproduktion (över 30 böcker) men där ingen tidigare skrivit om detta område. En av dessa fyra representerar ett 3L-äktenskap som bygge på kärlek och vänskap och inte på starka med kortvariga känslor. De andra tre har med sina 17 barn och en stor mängd tidigare partner och relationer beskrivit skillnaden från att gå från att vara förälskelse- eller sex-beroende till att utveckla relationer både till sig själv och till andra som bygge på kärlek och vänskap. Eftersom alla fyra arbetar(t) med forskning/undervisning har boken också med råd från världens mest kända ”kärleksforskare”.