Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Skriv och lär - Stenålder, bronsålder och järnålder kopieringsunderlag

Skriv och lär - Stenålder, bronsålder och järnålder kopieringsunderlag
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 349,00 kr
Bandtyp: Bok
Antal sidor: 25
ISBN: Teng-177
Språk: Svenska
Författare: Tengnäs, Marie
Illustratör: Per-Anders Nilsson


Enligt den nya kursplanen i SO och teknik ska eleverna arbeta med människans uppkomst, vandringar, samlande och jakt samt införandet av jordbruk, tidsbegreppen stenålder, bronsålder och järnålder, hur forntiden kan iakttas i vår tid genom spår i naturen, tidslinjer, samt hur föremålen i elevens vardag har förändrats över tid.

I Skriv och lär - Stenålder, bronsålder och järnålder får eleverna läsa 25 enkla sakprosatexter, samt skriva egna texter som de kan samla till en egen bok om forntiden. Här finns texter om bl a. Istiden, Renjägare, Hunden, Mammuten, Värmetiden, De första bönderna, Efter döden, Brons, På gården, Plogen och hjulet, Hällristningar, Gåvornas tid, Järn, Livet i byn, Fornborgen, Gravar, Vikingafärder, Runor, Asagudar, samt Birka.

Eleverna får utveckla sin skrivförmåga genom att läsa en enkel faktatext och därefter skriva en egen text med hjälp av stödord. Eleverna tränar på att skriva texter med fullständiga meningar, med stor bokstav och punkt. De får även använda ämnesspecifika ord och begrepp.

Skriv och lär - Stenålder, bronsålder och järnålder passar utmärkt för att läggas in på elevernas arbetsschema i svenska eller till klassens undervisning i SO och teknik år 1 - 3. Läromedlet är även lämpligt för specialundervisning för elever med särskilda behov i högre åldrar, samt för nyanlända elever.

KOPIERINGSUNDERLAG - 26 sidor
Skolår 1 - 3

Art nr 177………………...……..349 kr