Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Skriv och lär - urtidsdjur och de första människorna kopieringsunderlag

Skriv och lär - urtidsdjur och de första människorna kopieringsunderlag
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 369,00 kr
Bandtyp: Kopieringsunderlag
ISBN: teng-176
Språk: Svenska
Författare: Tengnäs, Marie
Illustratör: Per-Anders Nilsson


Enligt Lgr 22 och kursplanerna i SO och NO ska eleverna arbeta med livets uppkomst, växternas, djurens och människans utveckling, evolutionen, några berättelser om hur naturvetenskaplig kunskap vuxit fram, samt människor bakom de naturvetenskapliga upptäckterna.

I Skriv och lär - Urtidsdjur och de första människorna får eleverna läsa 25 enkla sakprosatexter, samt skriva egna texter som de kan samla till en egen bok om urtiden. Här finns texter om bl a. Allt från början, Livets födelse, Livet i havet, De första fiskarna, Kräldjurens tid, Dinosaurier, Däggdjuren tar över, Gryningshäst, Grottbjörn, Smilodon, De första människorna, Neandertalare, Homo sapiens, Fossil, samt Darwin och evolutionen.

Eleverna får utveckla sin skrivförmåga genom att läsa en enkel faktatext och därefter skriva en egen text med hjälp av stödord. Eleverna tränar på att skriva texter med fullständiga meningar, med stor bokstav och punkt. De får även använda ämnesspecifika ord och begrepp.

Skriv och lär - Urtidsdjur och de första människorna passar utmärkt för att läggas in på elevernas arbetsschema i svenska eller till klassens undervisning i NO år 1 - 3. Läromedlet är även lämpligt för specialundervisning för elever med särskilda behov i högre åldrar, samt för nyanlända elever.


KOPIERINGSUNDERLAG - 26 sidor
Skolår 1 - 3

Art nr 176………………...……..369 kr