Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Enkelt om teknik

Enkelt om teknik
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 399,00 kr
Antal sidor: 28
ISBN: Teng-504
Utgivningsdatum: 20191201
Språk: Svenska
Författare: Marie Tengnäs


Enligt Lgr 11 och kursplanen i teknik ska eleverna arbeta med vad datorer används till, datorns delar och att styra med datorer, programmering, enkla mekanismer, tekniska lösningar där människan härmat naturen, samt enkla ord och begrepp, material och deras egenskaper, konstruktionsarbete och skisser, undersökande av vardagliga föremål och förslag på hur de kan förbättras, hur föremål har förändrats över tid, samt säkerhet vid teknikanvändning och elsäkerhet.

I Enkelt om teknik presenteras enkla och tydliga texter med uppgifter och konstruktioner som behandlar Teknik och uppfinningar, Konstruktion, Enkla maskiner: Kilen, Hävstången, Lutande planet, Skruven, Hjulet, Taljan, Pyramider, Teknik på lekplatsen, Lekredskap, Lyftkranar, Broar, Teknik på vatten, Teknik i luften, Teknik som härmar naturen, Teknik i köket, Teknik med kläder, Teknik i skolan, Teknik med tecken, Datorer och programmering, El och elsäkerhet, Sopor, samt Framtidens teknik.

I Enkelt om teknik finns illustrationer och fotografier med förklarande bildtexter, som ger eleverna ett tydligt bildstöd. Varje kapitel avslutas med elevuppgifter som lyfter fram tekniska sammanhang, ord och fraser.

Eleverna får även arbeta med undersökningar, konstruktionsarbeten, uppfinningar och dokumentation med hjälp av enkla skisser, bilder och digitala foton.

Enkelt om teknik passar utmärkt för klassens undervisning i teknik i år 1 - 3. Läromedlet är även lämpligt för specialundervisning för elever med särskilda behov, samt för nyanlända elever i högre åldrar, som behöver träna vanligt förekommande ord och ämnesbegrepp.