Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Enkelt om teknik

Enkelt om teknik
Välj antal:
Köp

Beställ nu för förväntad leveransvecka vecka ??.

Pris: 395,00 kr
Antal sidor: 28
ISBN: Teng-504
Utgivningsdatum: 20191201
Upplaga: 1
Författare: Marie Tengnäs


Enligt Lgr 11 och kursplanen i teknik ska eleverna arbeta med vad datorer används till, datorns delar och att styra med datorer, programmering, enkla mekanismer, tekniska lösningar där människan härmat naturen, samt enkla ord och begrepp, material och deras egenskaper, konstruktionsarbete och skisser, undersökande av vardagliga föremål och förslag på hur de kan förbättras, hur föremål har förändrats över tid, samt säkerhet vid teknikanvändning och elsäkerhet.

I läromedlet Enkelt om teknik presenteras enkla och tydliga texter och uppgifter som är kunskapskravsrelaterade enligt Lgr 11.

Eleverna får läsa om Teknik och uppfinningar, Konstruktion,
Enkla maskiner: Kilen, Hävstången, Lutande planet, Skruven, Hjulet, Taljan, Pyramider, Teknik på lekplatsen, Lekredskap, Lyftkranar, Broar, Teknik på vatten, Teknik i luften, Teknik som härmar naturen, Teknik i köket, Teknik med kläder,
Teknik i skolan, Teknik med tecken, Datorer och programmering, El och elsäkerhet, Sopor, samt Framtidens teknik.
.

Eleverna får även arbeta med undersökningar, konstruktionsarbeten, uppfinningar och dokumentation med hjälp av enkla skisser, bilder och foton.

I Enkelt om teknik finns både illustrationer och fotografier i färg med förklarande bildtexter. Dessa ger eleverna ett tydligt bildstöd.

KOPIERINGSUNDERLAG ~ 28 sidor i färg
SKOLÅR 1-4
Art nr 504…….…………………….…..395 kr