Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Stora läs och lär - rymden kopieringsunderlag

Stora läs och lär - rymden kopieringsunderlag
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 369,00 kr
Bandtyp: Kopieringsunderlag
Antal sidor: 25
ISBN: teng-127
Författare: Tengnäs, Marie
Illustratör: Per-Anders Nilsson


Enligt Lgr 22 och kursplanen i NO ska eleverna arbeta med solsystemets himlakroppar och deras rörelser, människan i rymden, samt några berättelser om hur naturvetenskaplig kunskap vuxit fram.

I Stora läs och lär - Rymden får de elever, som kommit lite längre i sin läsutveckling möta 26 sakprosatexter om rymden. Här finns texter om Universum, Galaxer, Vintergatan, Stjärnor, Stjärnbilder, Solen, Solsystemet, Planeterna, Jorden, Årstider, Dag och natt, Asteroider, Kometer, Meteorer, Månen, Månens faser, Månfärder, Månpromenad och Rymdfärder.

Eleverna läser sakprosatexten på arbetsbladet och svarar därefter på ett antal utredande frågor om innehållet i texten. De tränas i att läsa mellan raderna och att dra slutsatser utifrån olika ledtrådar i texten och att göra egna reflektioner. Dessutom får eleverna träna både sökläsning och läsförståelse.

Stora läs och lär - Rymden passar utmärkt för att läggas in på elevernas arbetsschema i svenska eller till klassens undervisning i NO i år 1 - 3. Läromedlet är även lämpligt för specialundervisning för elever med särskilda behov i högre åldrar, samt för nyanlända elever som behöver träna vanligt förekommande ord och ämnesbegrepp.KOPIERINGSUNDERLAG - 30 sidor Skolår 2 - 4

Art nr 127………………...……..369 kr