Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Stora läs och lär - kroppen kopieringsunderlag

Stora läs och lär - kroppen kopieringsunderlag
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 369,00 kr
Bandtyp: Kopieringsunderlag
Antal sidor: 25
ISBN: teng-123
Utgivningsdatum: 201609
Författare: Tengnäs, Marie
Illustratör: Lena Serholt


Enligt Lgr 22 och kursplanen i NO ska eleverna arbeta med några av människans organ, deras namn och översiktliga funktion, människans upplevelser av ljus, ljud, värme, smak och doft med hjälp av olika sinnen, samt betydelsen av kost, sömn, hygien, motion och sociala relationer för att må bra.

I Stora läs och lär - Kroppen får de elever, som kommit lite längre i sin läsutveckling möta 25 sakprosatexter om människokroppen. Här finns texter om bl a. Kroppsdelar, Cellen, Hjärnan, Synen, Hörseln, Balansen, Lukten, Smaken, Känseln, Huden, Skelettet, Tänderna, Musklerna, Matens väg, Blodets väg, Andningen, Kroppens rening, Mat, Motion och hygien, Sömn, När kroppen inte mår bra, Fyra medicinska upptäckter, Ett nytt liv, Fostrets utveckling och Dina första år.

Eleverna läser sakprosatexten på arbetsbladet och svarar därefter på ett antal utredande frågor om innehållet i texten. De tränas i att läsa mellan raderna och att dra slutsatser utifrån olika ledtrådar i texten och att göra egna reflektioner. Dessutom får eleverna träna både sökläsning och läsförståelse.

Stora läs och lär - Kroppen passar utmärkt för att läggas in på elevernas arbetsschema i svenska eller till klassens undervisning i NO år 1 - 3. Läromedlet är även lämpligt för specialundervisning för elever med särskilda behov i högre åldrar, samt för nyanlända elever som behöver träna vanligt förekommande ord och ämnesbegrepp.IDÉPÄRM/KOP.UNDERLAG - 28 sidor SKOLÅR 1 - 4

Art nr 123………………..……...369 kr