Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Stora läs och lär - länder i världen Kopieringsunderlag

Stora läs och lär - länder i världen Kopieringsunderlag
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 369,00 kr
Bandtyp: Kopieringsunderlag
ISBN: teng-130
Utgivningsdatum: 2015-05-25
Författare: Tengnäs, Marie
Illustratör: Stefan Gustafsson


Enligt Lgr 22 och kursplanerna i SO ska eleverna arbeta med jordgloben, namn och läge på världsdelarna och världshaven, samt på länder och platser som är betydelsefulla för eleven, jordgloben, analoga och digitala kartor samt storleksrelationer och väderstreck.

I Stora läs och lär - Länder i världen får de elever, som kommit lite längre i sin läsutveckling möta sakprosatexter om 25 länder i olika världsdelar, samt natur, platser och sevärdheter som vi möter i dessa länder. Här finns texter om bl a. Indien och Taj Mahal, Australien och Ayers Rock, Brasilien och Amazonas, Canada och Niagarafallen, Storbritannien och Big Ben, Italien och Vatikanstaten, Saudiarabien och Mecka, samt Israel och Västra muren.

Eleverna läser sakprosatexten på arbetsbladet och svarar därefter på ett antal utredande frågor om innehållet i texten. De tränas i att läsa mellan raderna och att dra slutsatser utifrån olika ledtrådar i texten och att göra egna reflektioner. Dessutom får eleverna träna både sökläsning och läsförståelse.

Stora läs och lär - Länder i världen passar utmärkt för att läggas in på elevernas arbetsschema i svenska eller till klassens undervisning i SO i år 1 - 3. Läromedlet är även lämpligt för specialundervisning för elever med särskilda behov i högre åldrar, samt för nyanlända elever som behöver träna vanligt förekommande ord och ämnesbegrepp.


KOPIERINGSUNDERLAG - 25 sidor Skolår 2-4

Art nr 130…………….……...…..369 kr