Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Lilla läs och lär - bilar, båtar och flygplan Kopieringsunderlag

Lilla läs och lär - bilar, båtar och flygplan Kopieringsunderlag
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 369,00 kr
Bandtyp: Kopieringsunderlag
ISBN: teng-113
Utgivningsdatum: 2015-05-25
Författare: Tengnäs, Marie
Illustratör: Jennie Herskind


Enligt Lgr 22 och kursplanen i teknik ska eleverna arbeta med föremål och tekniska system i elevernas vardag, hur de är anpassade efter människans behov samt hur de har förändrats över tid, och hur några föremål i elevernas vardag används och fungerar.

I Lilla läs och lär - Bilar, båtar och flygplan får eleverna arbeta med enkla och lättlästa faktatexter, som beskriver 25 olika fordon och maskiner. Här finns texter om Ambulans, Brandbil, Buss, Bärgningsbil, Cykel, Dumper, Flygplan, Grävmaskin, Helikopter, Hjullastare, Isbrytare, Kranbil, Lastbil, Lokomotiv, Luftballong, Motorcykel, Polisbil, Segelbåt, Segway, Skördetröska, Snöskoter, Sportbil, Traktor, Trålare och Ubåt.

Barn som lärt sig läsa behöver många tillfällen till lästräning under de tidiga skolåren, för att bli goda läsare. Texterna och illustrationerna i Lilla läs och lär - Bilar, båtar och flygplan utgår från elevernas egna intressen. De är tänkta att väcka elevernas nyfikenhet och skapa motivation för att läsa och lära.

Eleverna läser texten på arbetsbladet och tar därefter ställning till påståenden om fordonen och maskinerna genom att svara ja eller nej på åtta olika frågor. Eleverna får träna att söka information i texten. Faktatexterna på arbetsbladen behöver inte arbetas med i någon särskild ordning.

Lilla läs och lär - Bilar, båtar och flygplan passar utmärkt för att läggas in på elevernas arbetsschema i svenska eller till klassens undervisning i teknik år 1 - 3. Läromedlet är även lämpligt för specialundervisning för elever med särskilda behov i högre åldrar, samt för nyanlända elever som behöver träna vanligt förekommande ord och ämnesbegrepp.KOPIERINGSUNDERLAG - 25 sidor Skolår 1 – 2

Art nr 113……………..…….…..369 kr