Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Sagor och sägner Idépärm kopieringsunderlag

Sagor och sägner Idépärm kopieringsunderlag
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 449,00 kr
Bandtyp: Kopieringsunderlag
Antal sidor: 40
ISBN: teng-140
Författare: Balldin, Mona


I läromedlet Sagor och sägner får eleverna bekanta sig med folksagor, konstsagor och fabler. Folksagor är ju sagor, som länge berättades från generation till generation, innan de skevs ned. Konstsagor har däremot en upphovsman, som t.ex. H C Andersen. Fabler är berättelser där djur kan tala och uppföra sig ungefär som människor. Ofta vill fabler lära oss något.
I Sagor och sägner får barnen läsa och arbeta med klassiska sagor som Guldgåsen, Tusen och en natt, Anden i flaskan, Flickan med svavelstickorna, Den fula ankungen, Sagan om pomperipossa, Hunden och köttbenet, Vinden och solen och många fler. Sagor och sägner är upplagd så, att eleverna bör arbeta med de återberättade sagorna och deras arbetsuppgifter i den ordning de presenteras. Syftet med arbetsuppgifterna, är att eleverna ska få dröja kvar en stund i sagan, begrunda den, få tid att tänka efter och reagera på det de hört och läst. De ska även få tid att förbereda sig för ett sagosamtal i klass eller grupp.
Varför ska man läsa och arbeta med sagor? Sagor handlar ofta om kampen mellan ont och gott. När sagornas gestalter möter det onda, vågar de kämpa för rättvisan. Att eleverna får se, att sagornas gestalter också lyckas till slut, stärker barnens tillit till sin egen förmåga och ger dem hopp och tillförsikt. Våra barn kan intuitivt ta till sig, att det går att komma över svårigheter och bemästra hinder.

IDÉPÄRM / KOPIERINGSUNDERLAG - 43 sidor i färg Skolår 2 - 5

Art nr 140…………………………...…..……..449 kr