Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Skriv och lär - Stenålder, bronsålder och järnålder kopieringsunderlag

Skriv och lär - Stenålder, bronsålder och järnålder kopieringsunderlag
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 369,00 kr
Bandtyp: Kopieringsunderlag
Antal sidor: 25
ISBN: teng-177
Språk: Svenska
Författare: Tengnäs, Marie
Illustratör: Per-Anders Nilsson


Enligt Lgr 22 och kursplanen i SO och teknik ska eleverna arbeta med spår av den senaste istiden, människans uppkomst, vandringar, samlande och jakt samt förändrade levnadsvillkor i samband med övergången till jordbruk, Norden befolkas, samt människans levnadsvillkor under nordisk stenålder, bronsålder och järnålder, tidslinjer och tidsbegrepp. Dessutom ska eleverna läsa om några föremål i elevens vardag och hur de är anpassade efter människans behov, samt hur de har förändrats över tid.

I Skriv och lär - Stenålder, bronsålder och järnålder får eleverna läsa 25 enkla sakprosatexter, samt skriva egna texter som de kan samla till en egen bok om forntiden. Här finns texter om bl a. Istiden, Renjägare, Hunden, Mammuten, Värmetiden, De första bönderna, Efter döden, Brons, På gården, Plogen och hjulet, Hällristningar, Gåvornas tid, Järn, Livet i byn, Fornborgen, Gravar, Vikingafärder, Runor, Asagudar, samt Birka.

Eleverna får utveckla sin skrivförmåga genom att läsa en enkel faktatext och därefter skriva en egen text med hjälp av stödord. Eleverna tränar på att skriva texter med fullständiga meningar, med stor bokstav och punkt. De får även använda ämnesspecifika ord och begrepp.

Skriv och lär - Stenålder, bronsålder och järnålder passar utmärkt för att läggas in på elevernas arbetsschema i svenska eller till klassens undervisning i SO och teknik år 1 - 3. Läromedlet är även lämpligt för specialundervisning för elever med särskilda behov i högre åldrar, samt för nyanlända elever.


KOPIERINGSUNDERLAG - 26 sidor
Skolår 1 - 3

Art nr 177………………...……..369 kr