Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Enkelt om programmering 2.0 Kopieringsunderlag

Enkelt om programmering 2.0 Kopieringsunderlag
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 449,00 kr
Bandtyp: Kopieringsunderlag
Antal sidor: 28
ISBN: teng-273
Utgivningsdatum: 2019-05-10
Språk: Svenska
Upplaga: 1
Författare: Marie Tengnäs


Enligt Lgr 22 och kursplanen i Matematik och Teknik ska eleverna arbeta med enkla mönster i talföljder, enkla geometriska mönster, stegvisa instruktioner och symboler, föremål och tekniska system i elevens vardag, hur de är anpassade efter människans behov samt hur de har förändrats över tid, vad datorer används till och deras delar, föremål som styrs med hjälp av programmering, samt styrning av föremål med programmering.

I Enkelt om programmering 2.0 presenteras enkla och tydliga texter med övningar, som utmanar eleverna och låter dem förstå hur programmering fungerar. Eleverna övas i datalogiskt tänkande. De får bl a lära sig att sortera information, se mönster och samband, ord och begrepp inom programmering, skapa algoritmer och villkorssatser samt tyda maskinkod och chiffer. Här görs även historiska återblickar på t ex när och varför man programmerade de första datorerna, hur internet startade, algoritmers betydelse för rymdfärder och rymdforskning, samt vad man kan använda artificiell intelligens - AI till.

Eleverna får träna på och läsa om Sortering, Logiska grindar, Villkor, Pilprogrammering med villkor, Binär kod, Maskinkod, Hemliga koder, De första datorerna, Den första kompilatorn, Resan till månen, Internet och World Wide Web, Artificiell Intelligens - AI samt Ett svart hål.

I Enkelt om programmering 2.0 finns både illustrationer och fotografier med förklarande bildtexter, som ger eleverna ett tydligt bildstöd. Varje kapitel innehåller elevuppgifter som lyfter fram matematiska och tekniska sammanhang, ord och fraser.

Enkelt om programmering 2.0 passar bra för klassens undervisning i matematik och teknik i år 1 - 3. Det är även lämpligt för specialundervisning för elever med särskilda behov, samt för nyanlända elever i högre åldrar, som behöver träna vanligt förekommande ord och ämnesbegrepp.


KOPIERINGSUNDERLAG ~ 27 sidor i färg
SKOLÅR: 1-4
Art nr 273…….………………...………449 kr