Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Kvinnor i historien kopieringsunderlag

Kvinnor i historien kopieringsunderlag
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 449,00 kr
Bandtyp: Kopieringsunderlag
Antal sidor: 75
ISBN: teng-452
Författare: Tengnäs, Göran


I skolans historieböcker kan man läsa om vad män har gjort och bestämt i alla tider, medan kvinnorna knappt nämns. Flickorna i skolan hittar sällan förebilder i historieböckerna. Det finns helt enkelt få starka kvinnor att se upp till.
Därför har vi tagit fram ett läromedel som lyfter fram Kvinnor i historien. Vi försöker besvara frågor som; Vilka kvinnliga personer har gått till historien? Vilka kvinnor har blivit berömda, kända, eller kanske till och med ökända? Vilka kvinnliga historiska levnadsöden är intressanta att känna till för våra elever?
I bokstavsordning presenteras 25 kvinnoöden från hela världen. Här möter vi Kleopatra, Filippa av England, Ingegerd Olofsdotter, Cixi, Marie Curie, Pocahontas, Rosa Parks, Margareta, Elizabeth I, Lucia, Maria Montessori, Astrid Lindgren, Karin Månsdotter, Amelia Earhart, Marie Antoinette och många fler.
Precis som i De gick till historien presenteras varje kvinnlig person med ett textblad och två arbetsblad. På textbladet kan eleverna läsa om personens liv. De två arbetsbladen består av ett frågeblad, som passar samman med textbladet. Detta arbetsblad ger en bra träning i både sökläsning och läsförståelse. Det andra arbetsbladet innehåller ett porträtt att måla, eller att använda som underlag för eget bildskapande. Dessutom innehåller sidan hjälpord eller stödord, som relaterar till textbladet. Med hjälp av dessa ord, kan eleverna själva skriva och berätta om den historiska personen.

Illustratör: Per-Anders Nilsson

KOPIERINGSUNDERLAG - 80 sidor Skolår 4 - 8

Art nr 452………………..……………...449 kr