Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Enkelt om teknik Kopieringsunderlag

Enkelt om teknik Kopieringsunderlag
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 449,00 kr
Bandtyp: Kopieringsunderlag
Antal sidor: 28
ISBN: teng-504
Utgivningsdatum: 20191201
Språk: Svenska
Författare: Marie Tengnäs


Enligt Lgr 22 och kursplanen i Teknik ska eleverna arbeta med föremål och tekniska system i elevernas vardag, hur de är anpassade efter människans behov samt hur de har förändrats över tid, säkerhet vid elevernas användning av teknik, hur några föremål i elevernas vardag används och fungerar, enkla mekanismer, vad datorer används till och deras delar för inmatning, utmatning och lagring av information, föremål i elevernas vardag som styrs med hjälp av programmering, material för konstruktionsarbete, hur några föremål i elevernas vardag är utformade och hur deras funktion kan förbättras, egna konstruktioner där man använder enkla mekanismer, dokumentation av tekniska lösningar: skisser, bilder, ord samt enkla fysiska modeller.

I Enkelt om teknik presenteras enkla och tydliga texter med uppgifter och konstruktioner som behandlar Teknik och uppfinningar, Konstruktion, Enkla maskiner: Kilen, Hävstången, Lutande planet, Skruven, Hjulet, Taljan, Pyramider, Teknik på lekplatsen, Lekredskap, Lyftkranar, Broar, Teknik på vatten, Teknik i luften, Teknik som härmar naturen, Teknik i köket, Teknik med kläder, Teknik i skolan, Teknik med tecken, Datorer och programmering, El och elsäkerhet, Sopor, samt Framtidens teknik.

I Enkelt om teknik finns illustrationer och fotografier med förklarande bildtexter, som ger eleverna ett tydligt bildstöd. Varje kapitel avslutas med elevuppgifter som lyfter fram tekniska sammanhang, ord och fraser.

Eleverna får även arbeta med undersökningar, konstruktionsarbeten, uppfinningar och dokumentation med hjälp av enkla skisser, bilder och digitala foton.

Enkelt om teknik passar utmärkt för klassens undervisning i teknik i år 1 - 3. Läromedlet är även lämpligt för specialundervisning för elever med särskilda behov, samt för nyanlända elever i högre åldrar, som behöver träna vanligt förekommande ord och ämnesbegrepp.

KOPIERINGSUNDERLAG ~ 27 sidor i färg
SKOLÅR: 1-4
Art nr 504…….………………...………449 kr