Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

laraforlag logotyp

Att använda svenska 2

Att använda svenska 2

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 156,00 kr
Bandtyp: Häftad
Antal sidor: 77
ISBN: 87139-50-5
Utgivningsdatum: 20140101
Språk: Svenska


Att använda svenska 2 är ett läromedel i svenska för gymnasiesärskolan och har som tema ”Ungdomsliv” där fritid, sociala situationer, att hitta en plats i ungdomskulturer behandlas.


Att använda svenska 2 ingår i serien “Att använda svenska” som består av 4 delar. Serien bygger i huvudsak på lättlästa texter med tillhörande övningsuppgifter. Uppgifterna är placerade direkt efter texten för att underlätta för eleven. För elever med behov av enklare uppgifter, liksom för elever som klarar lite större utmaningar finns ytterligare kopieringsunderlag med extrafrågor på olika nivåer att köpa separat.
Serien är lättläst och formgiven med en enkel och tydlig layout. Sidorna är luftiga med en innehållsmängd anpassat till målgruppen.
Varje kapitel i böckerna innehåller muntliga övningar, dialoger, muntligt framförande, diskussion och argumentation samt återberättande. Det är mycket enkelt i början för att skapa vana och trygghet och svårighetsgraden öka sedan sakta. Ordkunskap tränas tematiskt och orden förklaras och sätts in i sitt sammanhang. Eleven får sedan göra egna meningar med orden för att lära sig att använda dem rätt.
Läromedlet ger en varierad träning med hjälp av:
- korsord.
- motsatspar.
- böjningar efter tempus.
- bestämd/obestämd form.
- singular/plural form.
Skrivuppgifterna i boken ska gärna läsas högt i klassen när de är klara, en bra träning att tala inför grupp.
Textförståelsefrågorna tränar på att reflektera över och sätta sig in i textens innehåll för att väcka läsvana och läsintresse.


Passar elever i gymnasiesärskolan och andra ungdomar i behov av ett extra enkelt svenskamaterial.
Lärarhandledning finns i form av pdf. Du hittar dessa på www.laraonline.se. Ingen inloggning behövs för att hämta gratismaterial.
Markera ”Visa gratismaterial” och filtrera på ämne.