Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

laraforlag logotyp

Bild i skolan

Bild i skolan

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 315,00 kr
Bandtyp: Bok och webb
Antal sidor: 224
ISBN: 88951-79-3
Utgivningsdatum: 20220207
Språk: Svenska
Författare: Skarin, Eva-Leena


Bild i skolan är en metodbok i bildämnet, särskilt framtagen för arbete med elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Boken fungerar även utmärkt för arbete inom grundskolan. Bokens författare är verksam konstnär och bildpedagog och har mångårig erfarenhet från arbete på en skola för elever med NPF-diagnoser.


Bild i skolan
Boken består av en teoretisk del, övningar/lektionsförslag och inspirationsmaterial för undervisningen. I teoridelen delar författaren med sig av sina lärdomar och erfarenheter från sina många år på en skola för elever med NPF-diagnoser men hänvisar också till aktuell forskning inom området.

I övningsdelen följer ett tydligt presenterat lektionsförslag per sida. Övningarna är uppdelade i kategorier med en viss progression men du som lärare kan fritt välja utifrån teman eller tekniker du vill arbeta med, alternativt vilka specifika svårigheter eller behov som just dina elever har. Bokens övningar täcker tillsammans in hela kursplanen för ämnet bild i grundsärskolans åk 1-9.

Bild i skolan innehåller också en översiktligt presenterad konsthistoria att utgå ifrån i undervisningen samt en mängd inspirerande konstnärspresentationer. Många av dessa har också förslag på övningar att göra i samband med att ni pratar om konstnären/den historiska epoken i din elevgrupp.

Till boken hör även visst material i pdf-format för fri utskrift. Detta innehåller bland annat mallar/spel och quiz du kan använda med dina elever. Du hittar pdf:erna på www.laraonline.se och med den inloggning du mottar vid beställning av materialet.

Boken har ett förord av tidigare lektor i bild Ann Larsson-Dahlin.


För vem?
Boken vänder sig till lärare/pedagoger som undervisar i bildämnet. Bild i skolan täcker hela det centrala innehållet ur kursplanen för ämnet bild i grundsärskolan åk 1-9. Den kan med fördel även användas av lärare inom grundskolan.