Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Stora läs och lär - årstider

Stora läs och lär - årstider
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 349,00 kr
Bandtyp: Pärm
Antal sidor: 27
ISBN: Teng-124
Utgivningsdatum: 20150921
Författare: Tengnäs, Marie


Enligt den nya kursplanen i NO ska eleverna arbeta med årstidsväxlingar i naturen och hur man känner igen årstider, djurs och växters livscykler och anpassningar till olika årstider, djur och växter i närmiljön och hur de kan sorteras, grupperas och artbestämmas, samt namn på några vanligt förekommande arter.

I Stora läs och lär - Årstider får de elever, som kommit lite längre i sin läsutveckling möta 25 sakprosatexter om de fyra årstiderna i naturen. Här finns texter om bl a. Vintern, Skogsharen, Granen, Vinterfåglar, Domherren, Spår i snön, Myrstacken, Bofinken, Våren, Vårblommor, Grodan, Räven, Rådjuret, Citronfjärilen, Sommar, Ängen, Smörblomman, Vilda bär, Abborren, Sädesslag, Snoken, Hösten, Grönsaker, Flugsvampen, Träd och blad, Rönnen, Flyttfåglar och stannfåglar, Rödhaken, Korsspindeln, Igelkotten, Ekorren och Björnen. Eleverna får utveckla sin kunskap om olika arter och samband i naturen.

Eleverna läser sakprosatexten på arbetsbladet och svarar därefter på ett antal utredande frågor om innehållet i texten. De tränas i att läsa mellan raderna och att dra slutsatser utifrån olika ledtrådar i texten och att göra egna reflektioner. Dessutom får eleverna träna både sökläsning och läsförståelse.

Stora läs och lär - Årstider passar utmärkt för att läggas in på elevernas arbetsschema i svenska eller till klassens undervisning i NO år 1 - 3. Läromedlet är även lämpligt för specialundervisning för elever med särskilda behov i högre åldrar, samt för nyanlända elever som behöver träna vanligt förekommande ord och ämnesbegrepp.
KOPIERINGSUNDERLAG - 27 sidor Skolår 2 - 4 
Art nr 124..........................349 kr