Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Enkelt om programmering 2.0

Enkelt om programmering 2.0
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 395,00 kr
Bandtyp: Kopieringsunderlag
Antal sidor: 28
ISBN: Teng-273
Utgivningsdatum: 2019-05-10
Språk: Svenska
Upplaga: 1
Författare: Marie Tengnäs


Enligt Lgr 11 och kursplanen i matematik och teknik ska eleverna arbeta med stegvisa instruktioner, symboler, det binära talsystemet, vad datorer används till, hur datorer styrs av program och kan kopplas samman i nätverk, några vanliga föremål som styrs av datorer samt hur föremålen i elevens vardag har förändrats över tid.

I läromedlet Enkelt om programmering 2.0 presenteras enkla och tydliga texter och uppgifter som är kunskapskravsrelaterade enligt Lgr 11.

Eleverna får arbeta med Sortering, Logiska grindar, Villkor, Pilprogrammering med villkor, Binär kod, Maskinkod, Hemliga koder, De första datorerna, Den första kompilatorn, Resan till månen, Internet och World Wide Web, Artificiell Intelligens - AI samt Ett svart hål.

Eleverna får träna på datalogiskt tänkande och logik. De får även arbeta med uppgifter som lyfter fram naturvetenskapliga sammanhang, ord och fraser.

I Enkelt om programmering 2.0 finns både illustrationer och fotografier med förklarande bildtexter, som ger eleverna ett tydligt bildstöd.

Läromedlet passar bra för undervisningen på lågstadiet. Det är även lämpligt för specialundervisning för elever med särskilda behov, samt för nyanlända elever som behöver träna vanligt förekommande ord och ämnesbegrepp.