Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Enkelt om forntiden

Enkelt om forntiden
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 399,00 kr
Bandtyp: Kopieringsunderlag
Antal sidor: 28
ISBN: Teng-404
Utgivningsdatum: 20181125
Språk: Svenska
Upplaga: 1
Författare: Marie Tengnäs


Enligt Lgr 11 och kursplanen i SO ska eleverna arbeta med människans uppkomst, vandringar, samlande och jakt samt införande av jordbruk, tidsbegreppen stenålder, bronsålder och järnålder samt hur forntiden kan iakttas i vår tid genom spår i naturen.

I läromedlet Enkelt om forntiden presenteras enkla och tydliga texter och uppgifter som är kunskaps-relaterade enligt Lgr 11.

Eleverna får arbeta med Istiden, Spår av istiden, Renjägare, Hunden, Mammuten, Värmetiden, De första bönderna, Flinta, bärnsten och koppar, Efter döden, Brons, På gården, Plogen och hjulet, Hällristningar, Gåvornas tid, Resan till nästa liv, Järn, I byn, Fornborgen, Gravar, Vikingafärder, Runor, Asagudar, Vikingaskatter och offergåvor och Birka.

I Enkelt om forntiden lyfts viktiga nyckelbegrepp fram. I läromedlet finns både illustrationer och fotografier med förklarande bildtexter, som ger eleverna ett tydligt bildstöd.

Läromedlet är passar bra för undervisningen på lågstadiet. Det är även lämpligt för specialundervisning för elever med särskilda behov samt för nyanlända elever som behöver träna vanligt förekommande
ord och ämnesbegrepp.

KOPIERINGSUNDERLAG ~ 28 sidor i färg
SKOLÅR 1 - 3
Art nr 404……….……………...……....395 kr