Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Enkelt om årstider

Enkelt om årstider
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 399,00 kr
Bandtyp: Pärm
Antal sidor: 28
ISBN: Teng-503
Utgivningsdatum: 20181105
Språk: Svenska
Upplaga: 1
Författare: Marie Tengnäs


Enligt Lgr 11 och kursplanen i NO ska eleverna arbeta med årstidsväxlingar i naturen och hur man känner igen årstider, djurs och växters livscykler och anpassningar till olika årstider, hur djur och växter kan sorteras, grupperas och artbestämmas samt namn på vanligt förekommande arter.

I Enkelt om årstider presenteras enkla och tydliga texter om de fyra årstiderna i naturen. Här finns 25 sakprosatexter med uppgifter om Vintern, Skogsharen, Granen, Vinterfåglar, Domherren, Spår i snön, Myrstacken, Bofinken, Våren, Vårblommor, Grodan, Räven, Rådjuret, Citronfjärilen, Sommar, Ängen, Smörblomman, Vilda bär, Abborren, Sädesslag, Snoken, Hösten, Grönsaker, Flugsvampen, Träd och blad, Rönnen, Flyttfåglar och stannfåglar, Rödhaken, Korsspindeln, Igelkotten, Ekorren och Björnen. Eleverna utvecklar sin kunskap om arter och samband i naturen.

I Enkelt om årstider finns både illustrationer och fotografier med förklarande bildtexter, som ger eleverna ett tydligt bildstöd. Varje kapitel avslutas med elevuppgifter som lyfter fram naturvetenskapliga sammanhang, ord och fraser.

Enkelt om årstider passar utmärkt för att läggas in på elevernas arbetsschema i svenska eller till klassens undervisning i NO i år 1 - 3. Läromedlet är även lämpligt för specialundervisning för elever med särskilda behov, samt för nyanlända elever i högre åldrar, som behöver träna vanligt förekommande ord och ämnesbegrepp.